Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek Abádszalókról képes leírás - Abádszalók.tlap.hu
részletek »

Hírek Abádszalókról - Abádszalók.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: abadszalok.tlap.hu » Hírek Abádszalókról
Keresés
Találatok száma - 6 db
Abádszalóki viharkár: a héten pénzt kap az önkormányzat

Abádszalóki viharkár: a héten pénzt kap az önkormányzat

Várhatóan még augusztusban helyi rendeletben szabályozza Abádszalók önkormányzata azt, hogyan használható fel az a 60 millió forint, amelyet a kormány adott támogatásként a július 9-i viharkárok enyhítésére. A támogatási szerződést szerdán írták alá a Belügyminisztériumban, és az összeg várhatóan pénteken megérkezik az önkormányzat számlájára - mondta csütörtökön Kovács Mihály polgármester. Tájékoztatása szerint a pénz a házakban keletkezett károk felszámolására, a lakhatási feltételek biztosítására fordítható, legfeljebb a káreseményt megelőző állapotok mértékéig. A 2013. január 31-ig felhasználható támogatásból elvileg mindenki kaphat, így azok is, akiknek van lakásbiztosításuk. A kép nagyon árnyalt, és a rászorultság mértéke az egyedi problémák miatt szinte épületenként eltérő - fogalmazott.

Abádszalókon jótékonysági szervezetek is segítenek

Abádszalókon jótékonysági szervezetek is segítenek

A Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a helyi városüzemeltetés szakembergárdájának közreműködésével folyik Abádszalókon a településre július 9-én lecsapott, jégesővel kísért viharban megsérült épületek helyreállítása - közölte Kovács Mihály (Összefogás Abádszalókért Egyesület) polgármester szerdán.

Kétszázezer csukát engedtek a Tisza-tóba

Kétszázezer csukát engedtek a Tisza-tóba

Az idei halasítások első lépéseként 200 ezer előnevelt csukát engedett a Tisza-tóba a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. A kisujjnyi méretű, várhatóan 3-4 év múlva horogéretté fejlődő halakat Poroszlón, a Kis-Tiszán és Abádszalók térségében helyezték ki. A beszerzésre kiírt pályázat nyertesétől, az Aranyponty Zrt.-től vásárolt szállítmány értéke nettó 2,4 millió forint - mondta Szabó István, a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. szóvivője. Az akcióval a tározó hasznosítója a halasítási üzemtervében 2012-re előírt csukaivadék-telepítési kötelezettségét teljesítette - fogalmazott Szabó István jelezve, hogy a ragadozóhal-állomány gyarapításaként körülbelül 5 hét múlva 100 ezer darab előnevelt süllő, majd június folyamán ugyanennyi előnevelt harcsa is érkezik a tóba, összesen további nettó 2,6 millió forint értékben.

Rendeletet hoznak a 60 millió felhasználásáról Abádszalókon

Rendeletet hoznak a 60 millió felhasználásáról Abádszalókon

A 60 millió forintot a kormány adta támogatásként a városnak a július 9-én pusztító vihar okozta károk enyhítésére. Várhatóan még augusztusban helyi rendeletben szabályozza Abádszalók önkormányzata, hogy miként használható fel az a 60 millió forint, amelyet a kormány adott támogatásként a július 9-én pusztító vihar okozta károk enyhítésére - közölte Kovács Mihály polgármester (Összefogás Abádszalókért Egyesület) csütörtökön az MTI-vel.

Süllő helyett harcsát telepítenek a Tisza-tóba

Süllő helyett harcsát telepítenek a Tisza-tóba

Süllő helyett harcsát telepítenek a Tisza-tóba A kedvezőtlen időjárás következtében meghiúsult a mesterséges süllőszaporítás. A módosítás nem veszélyezteti a halállomány egyensúlyát. Hegedűs Gábor, a Tisza-tó halászati hasznosításával megbízott cég ügyvezető igazgatója elmondta: ez évre szóló haltelepítési tervükben 100 ezer előnevelt süllő telepítése szerepelt, ám a szaporítás idején kialakult hideg, szeles időjárás miatt a partnercégüknél végzett előnevelés folyamata eredménytelenül zárult, a kishalak zöme elpusztult. Jól szaporodott a süllő és a balin Így tervük ragadozóhalakra vonatkozó részét módosítva úgy döntöttek: 2012-ben az eredeti szándék szerinti 100 ezer helyett kétszer annyi előnevelt harcsát telepítenek a Tisza-tóba. Az alig kisujjnyi méretű halak kihelyezésére várhatóan június 25-én kerül sor Poroszló, Sarud és Abádszalók térségében. A módosítás pénzügyi veszteséget nem okoz a társaságnak, az előnevelt süllőt és harcsát ugyanis azonos áron vásárolják - tette hozzá.

Vége a rendbontásnak - megszületett az igazi turistaparadicsom

Vége a rendbontásnak - megszületett az igazi turistaparadicsom

A Tisza-tónál mindenki az eget kémleli a nyári szezont tervezve. Ebbe a térségbe ugyanis akkor érkezik sok vendég, ha igazán jó az idő. Abádszalókon idén már az önkormányzat Tisza-tó Strand Nonprofit Kft. kezelésébe került a fürdőzésre alkalmas partszakasz. A tavalyi nagy változások eredményeként úgy tűnik, rendezettebbé vált a környezet, egyértelműbbé váltak a szabályok. - Nyilvánvaló, hogy sokakban heves indulatokat váltottak ki a tavaly bevezetett változtatások - emlékszik vissza Kovrig Zoltán, a strandot korábban karbantartó Abádszalók Várost Üzemeltető Kft. vezetője. - A legtöbben elfogadták az új szabályokat, ők váltottak belépőjegyet, de akadtak olyanok is, akik mereven elutasították a változtatásokat. Mindenesetre ma már tisztaság és rend van, nemcsak a parton, hanem a vizesblokkokban is. A július eleji kagylópusztulást még tudtuk kezelni, majd a hűvösebbre forduló időjárás megoldotta a problémát. A hínárt hetente kaszáltuk és gyűjtöttük.

Tuti menü