Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Abádszalók képes leírás - Abádszalók.tlap.hu
részletek »

Abádszalók - Abádszalók.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: abadszalok.tlap.hu » Abádszalók
Keresés
Találatok száma - 7 db
Abádszalók honlapja

Abádszalók honlapja

Abádszalók város Kelet-Magyarország egyik legismertebb turisztikai célpontja. Legfőbb turisztikai vonzereje az Abádszalóki Nyár rendezvénysorozat programjain és a Tisza-tó természeti értékein alapul. A legfrissebb információkat a nyári rendezvénysorozatról itt étheti el.

Abádszalók Info

Abádszalók Info

Abádszalók szállás kiadó! A szálláson felszerelt konyha áll a vendégek rendelkezésére (gáztűzhely, mikro, evőeszközök, étkészletek, hűtő- és fagyasztószekrény, alapvető fűszerek, kávéfőző). A szálláshely fekvőhelyeihez az ágynemű és huzat biztosított. A szállás tágas, zöld növényzettel ellátott, zárt udvarral rendelkezik, ahol lehetőség van parkolásra illetve bográcsolásra (bogrács és állványa rendelkezésre áll) is. A szállás udvarán megoldható a zárt garázsban történő parkolás (1 férőhely). A szabadban kerti bútorok állnak a vendégek rendelkezésére.

Abádszalókról

Abádszalókról

Ez az ötezer fölötti lélekszámot számláló település a Tisza-tó gyöngyszeme, a tó déli partján található. A század elején a község még megosztott volt, a két településrészt egymástól egy utca választotta el. Az 'abádi' rész református vallású volt, a 'szalóki' rész pedig katolikus. Azóta a két település összeépült, és lakói is keveredtek. Abádszalók közepén találjuk közigazgatási központját, a Polgármesteri Hivatalt. Van saját nagy postája, modern általános iskolája, több orvossal üzemelő rendelőintézete, annak közelében gyógyszertár.

Irány Magyarország

Irány Magyarország

Az 1744-ben épült római katolikus templomban Kovács Mihály oltárképei láthatók. 1999-ben készült el a Faluház, amelyben népviseletbe öltöztetett babák kiállítása, valamint a csipkeverés és a kötélgyártás régi eszközei láthatók.

Turizmus

Turizmus

Mozgalmas vízparti üdülések, a vízi sportok paradicsoma Abádszalók. Egyedisége abból áll, hogy a Tisza-tó déli, 14 négyzetkilométeres, összefüggő Abádszalóki öble - Európában egyedülállóan - a motoros sporteszközök számára engedélyezett vízfelület, s így a vízi sportok kedvelőinek paradicsoma. Közismert rendezvénysorozata, az Abádszalóki Nyár', melynek élménygazdag programjai mellett pezsgő strandélet,diszkók, koncertek színesítik az itt tartózkodást.

Útikalauz

Útikalauz

Abádszalók nagyközség Szolnok és Tiszafüred között, a Tisza balpartján, a Nagykunság nyugati határán fekszik. A Tisza-tó létrehozása, a kiskörei vízlépcső megépítése jelentősen megváltoztatta a település életét, lehetőségeit. Mára már a vízisportok, horgászat, vadászat szerelmeseinek paradicsomává vált. Az ' Abádszalóki Nyár' rendezvénysorozat kulturális, képzőművészeti és sportprogramjaival évek óta a lakosság és a turisták szabadidejének tartalmas eltöltését, kikapcsolódását szolgálja. A fürdő adottságai A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkörmányzat tulajdonában lévő melegített vizű fürdőt 2001-ben adták át a nagyközönségnek. A fürdő üzemeltetője Abádszalók Nagyközség Polgármesteri Hivatala. A létesítményen belül három medence található: strandmedence, ülőmedence, pezsgőfürdő. A főépületben található: öltöző, vizesblokkok, kabinok, recepció, masszázsszolgáltatás.

Wikipédia lexikon

Wikipédia lexikon

Tiszafüredtől 20 km-re Jász-Nagykun-Szolnok Megyében, a Nagykunság észak-nyugati részén, a Közép-Tisza bal partján, a Tisza-tó mellett fekszik. 1895-ben egyesült Tiszaabádból és Tiszaszalókból. A várost a Kisújszállás-Kunhegyes-Tiszafüred közötti kőút, és a város határát érintő Kisújszállás-Kál-Kápolna közötti 102-es vasút kapcsolja be az országos forgalomba. Nagyobb városok a környékén: Karcag, Szolnok, Tiszafüred, Jászberény. Abádszalók város önkormányzati címerét 1996-ban alkotta meg Szekeres István grafikusművész. A Kárpát-medencébe érkező magyar honfoglalók már a kezdeti időszakban tartósan megtelepedtek a mai Abádszalók területén is. A megtelepülők törzsi hovatartozásának kérdése azonban még napjainkban sem egyértelmű. Az ugyanakkor bizonyosnak mondható, hogy Abádszalók földje a 10. század utolsó harmadára Árpád-házi, azaz fejedelmi birtok lett, a rajta lévő fontos átkelőhellyel (rév). Az Aba nemzetség ősi birtokának részét képező Abád már Szent István alatt bizonyosan a létező települések sorába tartozott. Nevezetességei: Tiszaabád református templom, Tiszaszalók mai református, és római katolikus templom, Babamúzeum, Abádi partifecsketelep, Malom-fogadó ....

Tuti menü